Mrkomir prvi, iznimno častohlepan, ali i naivan i nepismen

16.06.2021.

14:52

Autor: HRT

Mrkomir, častohlepan, naivan i nepismen

Mrkomir, častohlepan, naivan i nepismen

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak 21. lipnja u studiju 5 - Jadran filma započelo je snimanje nove humoristične serije Mrkomir prvi, u produkciji Interfilma za Hrvatsku radioteleviziju (HRT). Pilot epizoda humoristične serije Mrkomir prvi emitirana je u sklopu Novogodišnjeg programa HTV-a. Budući da je serija naišla na veliko odobravanje i gledatelja i kritike, HRT je od produkcijske kuće Interfilm naručio 13 novih  epizoda.
Nove epizode Mrkomira prvog naći će se na programu u jesenskoj shemi Hrvatske televizije.

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem i Aldom Tardozzijem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijiom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem, Paškom Vukasovićem, Rokom Sikavicom i Marinkom Prgom povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige.

Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode, prosudite sami!

Godina je osamsto pedeseta. Rani srednji vijek. Kneževinom vlada knez Mrkomir hrvatski knez, izuzetno častohlepan, ali istovremeno naivan, pa ga njegovo častohleplje često dovede do poraza. Nepismen je ali kako se pravi da zna čitati ovisi o Slavomiru koji na dvoru obnaša nekoliko dužnosti od peharnika, savjetnika do šefa tajne službe KOE (Kneževa operativna agencija). Slavomir nerijetko svoj položaj i povjerenje koje u njegovu prosudbu ima Mrkomir koristi za povećanje svog bogatstva i utjecaja. Mrkomiru je, pak, najveći problem što je vazal Franaka, a silno želi neovisnost kojom bi mu se ostvario davni san – njegova kneževina postala bi kraljevina, a on bi postao kralj. No, za ispunjenje tog sna morao bi se iskazati u boju i politici, ali i odreći se silnih kredita koje dobiva od Franaka.

Svaka usporedba s današnjim vremenom nije slučajna!

 

U seriji glume Goran Navojec, Ecija Ojdanić, Ozren Grabarić, Mirna Mihelčić, Paško Vukasović, Roko Sikavica, Marinko Prga i drugi.

Scenaristi su Snježana Tribuson, Branko Ružić, Tonči Kožul, Zoran Lazić i Ognjen Sviličić

Režiju potpisuju Snježana Tribuson, Igor Šeregi i Aldo Tardozzi.

Produkcija: INTERFILM za HTV

Urednica je Jasmina Božinovska Živalj

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!