Davor Jurkotić: Žena je bila ponosna kad sam zagrlio Ginu

30.03.2023.

16:17

Autor: B.A./HRT

Davor Jurkotić i Gina Damjanović

Davor Jurkotić i Gina Damjanović

Foto: Dario Njavro / HRT

Voditelj i komičar Davor Jurkotić i njegova mentorica Gina Victoria Damjanović u prvoj ovosezonskoj emisiji showa "Zvijezde pjevaju" za svoju su izvedbu pjesme "Tako volim što te znam" zaradili 15 bodova, čime su se našli u srednjem dijelu ljestvice. Razgovarali smo s njima nakon probe uoči druge epizode, pri čemu su izrazili zadovoljstvo prvim nastupom.

- Bilo mi je jako lijepo na pozornici, dobro sam se osjećao, kaže Davor.


- Poslije, kad sam gledao tu snimku, čak sam zadovoljan. Iz neke moje perspektive, nije to bilo loše. Čak mi je nekoliko ljudi iz Rijeke koji se bave glazbom, koji pjevaju, reklo da je to bilo pristojno, dodaje.


- Ja sam jako zadovoljna nastupom. Poanta je bila, što ja njemu cijelo vrijeme govorim, da uživamo, da se zabavimo i da se ne opterećujemo ocjenama i komentarima. Ako je nama bilo lijepo i ako smo zapravo uspjeli zabaviti publiku, to je najvažnije. A ja po svim dojmovima koje sam dobila mislim da je to bilo točno tako, nadovezuje se Gina.


- Baš mi je žena rekla da je bila ponosna na mene kad sam te zagrlio i držao za ruku, ističe Davor.

Gina je u prijašnjim sezonama showa bila mentorica Marku Petriću i Marku Braiću. Pitali smo je može li Davora usporediti s njima.


- Svatko od njih ima nešto posebno, ima neke boljke i prednosti u pjevanju. Svaki je drugačiji, kaže Gina.


- Svi su izrazito simpatični, zapravo sam sa svakim kliknula na svoj način. Baš imam sreće, dodaje.

"Battifiaca mi je savjetovao da pjevam što gore"


U žiriju je Mario Lipovšek - Battifiaca, s kojim Davora vežu godine prijateljstva i suradnje, a koji je lani i sam nastupio u showu - i odnio pobjedu s Robertom Ferlinom.


- Dao mi je savjet, rekao mi je da pjevam što gore. I da ćemo, ako pjevam što gore, ići što dalje, smije se Jurkotić.


Ne očekuju da će ih Battifiaca "gurati".


- Može nas gurati jedino na dno, kaže Gina.


- On je jako pravedan lik, dodaje.


- Da ja tamo sjedim, ne bih nikoga gurao. Ali opet, s druge strane, ne bih ni davao loše ocjene nekome tko mi je drag, kaže Davor.

Galerija
Davor Jurkotić i Gina Damjanović, Foto: Dario Njavro/HRT
Davor Jurkotić i Gina Damjanović, Foto: Dario Njavro/HRTDavor Jurkotić i Gina Damjanović, Foto: Dario Njavro/HRT

"Lijepo je da svaka glazba ima svoju publiku"


Nezaobilazno pitanje za sudionike jednog glazbenog showa - kakvu glazbu inače vole?


- Volim slušati Eltona Johna, Eurythmics, Phila Collinsa, Springsteena, volim Erosa, ABBA-u, Michaela Boltona, Robbieja Williamsa... A od naših, ono što mi dođe. Oliver je uvijek dobar kad je nekakva fešta, Gibonni je dobar za razmišljati... U zadnje vrijeme sam malo počeo slušati Urbana, kojeg nisam nikad slušao, kaže Davor.


Gina kaže da se ne ograničava žanrovski, već jednostavno sluša glazbu koja joj u tom trenutku paše.


- Postoje žanrovi koji su meni osobno odbojni i ne pašu mi apsolutno nikad - recimo, turbo folk - ali mislim da svaka glazba ima svoje vrijeme i mjesto i svoju publiku i to je u redu. Ni po čemu ne pljujem, samo imam glazbu koja meni odgovara. Lijepo je zapravo da svaka glazba ima svoju publiku, kaže Gina, koja nikako ne može odabrati samo jednu najdražu pjesmu, dok Davor ističe dvije skladbe koje jako voli - "These Are the Days of Our Lives" grupe Queen i "I migliori anni della nostra vita" Renata Zera.


Gina 8. travnja - na svoj 30. rođendan - objavljuje prvi solo album "U mojim tajnim notama". Samostalnoj karijeri posvetila se nakon odlaska iz Detoura 2020. godine.


- Čovjek se s vremenom uvijek poželi ostvariti nekako šire, drugačije. To se meni dogodilo. Nije to bila odluka koja je donesena preko noći, o tome sam dosta dugo promišljala. Htjela sam odgovoriti na unutarnji izazov, kaže Gina, hvaleći nastup svoje bivše grupe na ovogodišnjoj Dori - s pjesmom "Master Blaster" osvojili su treće mjesto.

"Ovaj tempo te nekad dokrajči, ali treba biti mudar"


Bračanka Gina već desetak godina živi u Zagrebu, dok se Davor na probe i nastupe vozi iz Rijeke - što mu ne smeta jer ga, kaže, vožnja opušta. S obzirom na to da su oboje dosta zaposleni, pitali smo ih kako im karijere utječu na privatni život.


- Imam osjećaj da ću cijeli život tražiti taj nekakav balans ako nastavim ovako dinamično živjeti. Imam privilegiju da radim sve što volim i da stvarno uživam. Naravno, u svakom poslu imaš boljih i lošijih dana. Važno je imati nekakvo razumijevanje za sebe, ali i osluškivati i svoje potrebe - kad je vrijeme za odmor, kad je vrijeme za akciju i tako dalje, kaže Gina, koja se već nekoliko godina bori s epilepsijom.


- Trudim se dati sebi vremena, prostora i odmora jer poznajem svoju bolest, znam okidače - stres, koji je neizbježan, nespavanje... Ne možeš uvijek utjecati na te okidače, ali kad ih znaš, puno lakše se nosiš s time. Ovaj tempo te nekad dokrajči, ali treba biti mudar te slušati sebe i svoje tijelo, kaže Gina.


Davor poručuje da je, ako čovjek ima partnera ili obitelj, vrlo važno među njima postoji harmonija.


- Onda čovjek može što hoće. Ako je doma kaos, onda je svugdje kaos. Vrlo jednostavno, kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!