Djevojčica i čarobna ploča: Lijepa i poučna priča o ovisnosti novog doba

29.04.2022.

09:13

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Slikovnica

Slikovnica

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Hela Čičko i Martina Čičko Karapetrić objavile su slikovnicu „Djevojčica i čarobna ploča", lijepu i poučnu priču o ovisnosti novog doba, u kojem previše vremena posvećujemo virtualnom svijetu.

Što se dogodi ako se previše družimo s ekranima - čarobnim pločama? Što nam se može dogoditi ako previše vremena provodimo u virtualnom svijetu? Priča je prvenstveno namijenjena djeci, ali i odraslima. „Djevojčica i čarobna ploča" priča je o djevojčici koja živi kao i mnoge druge djevojčice. Ide u školu, veseli se i igra s prijateljicama, brine o svojim macama i kaktusima. Međutim, život joj se jako promijeni pošto na tavanu sretne pravu pravcatu vilu. Otkrijte što je djevojčica od vile dobila na dar i kako joj je to promijenilo život.

Prema ideji Martine Čičko Karapetrić, koja je tekst popratila raskošnim ilustracijama, priču je napisala Hela Čičko. Tekstovi u slikovnici pisani su posebno oblikovanim, lako čitljivim slovima namijenjenim početnicima u čitanju.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!