Festival svjetla u Zagrebu na 28 lokacija

15.03.2023.

20:10

Autor: Marisabel Majić/Dnevnik/IMS/HRT

Festival svjetla u Zagrebu

Festival svjetla u Zagrebu

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

U Zagrebu je otvoren 5. Festival svjetla. Održava se na 28 mjesta, bit će postavljene 33 atraktivne svjetlosne instalacije. Trajat će svaki dan do nedjelje od 18 do 23 sata.  

Galerija
Festival svjetla u Zagrebu , Foto: Matija Habljak /PIXSELL
Festival svjetla u Zagrebu , Foto: Matija Habljak /PIXSELL Festival svjetla u Zagrebu, Foto: Matija Habljak/PIXSELL Festival svjetla u Zagrebu, Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Festival svjetla u Zagrebu , Foto: HRT/HTVFestival svjetla u Zagrebu, Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na otvorenje 5. Festivala svjetla u Zagrebu došlo je nekoliko stotina posjetitelja. Neke od lokacija poznate su još od prijašnjih godina poput Muzeja Mimare, Kule Lotrščak, Hrvatskog narodnog kazališta. Ima i novih lokacija poput Parka Ribnjak, Opatovine i tržnice Dolac, kazala je novinarka Marisabel Majić za središnji Dnevnik HTV-a. 

Svjetlosne instalacije postavljali su domaći umjetnici, ali i strani iz Nizozemske, Francuske, Njemačke i Italije.

Organizatori su napomenuli da su pazili na svjetlosno onečišćenje, odnosno sveli su ga na minimum. Na Festivalu svjetla očekuje se dolazak i velikog broja turista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!