Počelo snimanje nove HRT-ove dramske serije "Gora"

31.05.2023.

12:34

Autor: Komunikacije HRT-a

Počelo snimanje nove dramske serije "Gora"

Počelo snimanje nove dramske serije "Gora"

Foto: promo / promo

U produkciji Antitalenta za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) u Gorskom kotaru ovih je dana počelo snimanje nove dramske serije "Gora" u trajanju od 22 epizode, a čije se prikazivanje očekuje na jesen. 

"Gora" je obiteljska dramska serija čiji su likovi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). U svakoj epizodi junaci "Gore" krenut će u novu potragu i nekoga spasiti.

U prirodi Gorskog kotara, u slikovitom mjestašcu obiteljski je hotel u kojem žive i rade glavni junaci serije. Sa susjedima i suradnicima u prijateljskim su, poslovnim ili ljubavnim odnosima, a spokoj ili nesuglasice staju čim se netko nađe u nevolji. Jer oni su tim hrabrih spašavatelja GSS-a, predanih svojem pozivu. 

Galerija
Počelo snimanje nove dramske serije "Gora" , Foto: promo/promo
Počelo snimanje nove dramske serije "Gora" , Foto: promo/promo

U uzbudljivim akcijskim scenama uz glumce i kaskadere su i profesionalni spašavatelji, pripadnici HGSS-a. Od početka su uključeni u stvaranje igrane serije kako bi slučajevi i akcije bili autentični. I korisni.

U glavnim ulogama su Kristijan Petelin, Sandra Lončarić, Ugo Korani, Dinka Vuković, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina, Barbara Nola, Aleksandar Cvjetković, Romina Tonković, mladi glumci i glumice uz bok iskusnim kolegicama i kolegama.

Za snimanje su odabrane atraktivne lokacije u Sungeru i okolici Mrkoplja, a čim vrijeme dopusti ekipa će zaći dublje u šume Gorskog kotara, penjati se uz litice, spuštati u špilje i provalije, ploviti kanuima, podići motornog zmaja i helikopter. Snimanje 22 epizode počelo je u proljeće i potrajat će do kraja ljeta. 

Galerija
glumica Dinka Vuković, Foto: promo/promo
glumac Kristijan Petelin, Foto: promo/promo

Ideju za igranu seriju u prirodi Gorskog kotara dobili su producenti Maja Pek-Brunjes i Danijel Pek tijekom produkcije tri sezone uspješnog dokumentarnog serijala "Lovac na bilje". Prema njihovoj zamisli nastala je "Gora", serija o junaštvu, prijateljstvu, ljubavi i žrtvi koji povezuju članove Gorske službe spašavanja.

Scenaristice "Gore" su Maja Pek-Brunjes i Dora Šustić, uz njih Daria Stilin i Rene Gallo, direktor fotografije je Ivan Zadro, seriju režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Tomislav Rukavina. Producenti "Gore" su Danijel Pek i Katarina Prpić iz Antitalenta.   

Počelo snimanje nove dramske serije "Gora"

Počelo snimanje nove dramske serije "Gora"

Foto: promo / promo

"Goru" će, uz mnoge koji su rado gledali "Lugarnicu" ili "Gorskog liječnika", zavoljeti svi. Domaća igrana serija koja kombinira snagu prirode, hrabrost i rizik, divne pejzaže, prijateljstvo i ljubav s omiljenošću i ugledom Hrvatske gorske službe spašavanja bit će hit po ukusu gledatelja HTV-a.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!