Žena u zapadnonjemačkoj pokrajini živjela s 800 štakora

08.02.2023.

08:55

Autor: Hina/HRT/A.S.

Žena živjela s 800 štakora

Žena živjela s 800 štakora

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ljubiteljica glodavaca u svojoj je kući u zapadnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Porajnje Falačka živjela s 800 štakora, no intervenirala je veterinarska služba. 

Prošlog tjedna, veterinarski zavod te savezne pokrajine oslobodio je 400 životinja iz njezine kuće blizu grada Altenkirchen. 

Novu operaciju veterinari su proveli u utorak te oslobodili još 400 životinja. Čini se da na tome neće stati i da ima još životinja za spašavanje.

Glasnogovornik veterinarske inspekcije za taj okrug rekao je da su dojavu primili od susjeda koji su se žalili na smrad.

Objasnio je da su vlasti postupale pretpostavljajući da je žena ovisnica o "skupljanju životinja".

Žena je očito vjerovala da stvari drži pod kontrolom i nije shvaćala da zapravo ne upravlja situacijom. Zasad istražitelji još nisu odlučili hoće li protiv žene podići optužnicu.

Njemačko društvo za zaštitu životinja i druge srodne skupine zbrinule su njezine štakore i osigurale im veterinarsku skrb. Kane ih naći udomitelje diljem Njemačke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!