16:42 / 22.02.2019.

Autor: Andrijana Gregur/P.F./HRT

Elektropunionica po elektropunionica - Koprivnica!

-

-

Foto: - / -

Koprivnica je bogatija za još tri elektropunionice. Prve su to punionice u Hrvatskoj koje su postavljene na stupovima javne rasvjete.
Grad Koprivnica, koji se ponosi svojom elektromobilnošću, bogatiji je za još tri elektropunionice. Postavljene su u gradskim četvrtima gdje su višestambene zgrade. Punionice su posebne po tome što su postavljene na stupove javne rasvjete.

Vozači električnih automobila u gradskoj upravi moraju podići besplatne kartice za punjenje i platiti tek parkirnu kartu za svoje vozilo. Usluga punjenja - besplatna je. Ovo su prve takve punionice u Hrvatskoj postavljene na stupovima javne rasvjete.

Jedna elektropunionica smještena je u blizini Policijske uprave, druga na Cerinama uz gradski bazen i treća na Trgu kralja Zvonimira. Projekt je vrijedan oko 70.000 kuna i financiran je europskim te proračunskim novcem.

Kod svake je punionice rezervirano parkirno mjesto za punjenje jednog automobila. Oni koji parkiraju, a ne pune vozila izlažu se opasnosti da plate kaznu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!