14:32 / 06.09.2019.

Autor: V.K./Hina

Indijka u 73. rodila blizankinje

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Žena iz Indije koja tvrdi da ima 73. godine carskim rezom je rodila blizankinje, potvrdili su liječnici i ocijenili da se radi o "medicinskom čudu i postignuću suvremene medicine".
Žena iz Indije koja tvrdi da ima 73. godine carskim rezom je rodila blizankinje, potvrdili su u petak liječnici i ocijenili da se radi o "medicinskom čudu i postignuću suvremene medicine".
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Erramatti Mangayamma začela je umjetnom oplodnjom jer nakon 57 godina braka sa sada 80-godišnjim Sitharamom Rajaraom nikako nije mogla ostati trudna.

Tim od 10 liječnika je brinuo o trudnoći i porodu Indijke koja je, kako pokazuju službeni dokumenti, rođena 1. srpnja 1946. te je trenutno najstarija majka na svijetu.

- To je medicinsko čudo i postignuće suvremene medicine. Također, začeće in-vitro (IVF) ne ovisi samo o znanosti, važna je i milost božja, kazao je glavni liječnik Umashankar Sanakkayala i dodao je da su majka i bebe dobro.

- Vrlo sam sretna. Bog je uslišao naše molitve, kazala je 73-godišnja majka.

Kako javljaju lokalni mediji, odlučila se na IVF nakon što je njezina susjeda rodila u 55. godini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

prije

22 min

Spremni za let

Spremni za let