Pelješki most u videoigri

31.01.2021.

20:26

Autor: Josip Gavranović/Dnevnik/IMS/HTV

Pelješki most u videoigri

Pelješki most u videoigri

Foto: Dnevnik / HRT

I dok će stanovnici u Dalmaciji još neko vrijeme čekati završetak izgradnje Pelješkog mosta, na jednom je mjestu već poprimio svoj završni izgled. Radnja videoigre preživljavanja SCUM, hrvatskog proizvoda koji je zaludio milijune igrača u svijetu - događa se i na nekim od naših otoka, pa je razvojni tim dovršio i mostove. 

Prvi dan hrvatska igra SCUM prodana je u milijun primjeraka. Tada, 2018. nitko nije ni sanjao da će igra preživljavanja biti najprodavanija na Steamu, najpoznatijoj platformi za prodaju PC igara. Igračima diljem svijeta svidjele su se beskrajne mogućnosti koje nudi.

- Mi smo poznati po tome što smo stvarno razrađivali pojedine simulacije stvarno u detalje, rekao je Andrej Levinski, suosnivač i tehnički direktor Gamepiresa.

To im toliko dobro ide da su u novoj nadogradnji dodali mostove. Jedan u Hrvatskoj svi dugo očekuju. Pelješki most - u igri je završen.


Stvarne lokacije s Jadrana i unutrašnjosti Hrvatske i dalje su im prioritet kada stvaraju ambijent, to se očito jako svidjelo strancima.

- Naši igrači su svjesni da su lokacije stvarne da se nalaze u Hrvatskoj. Većina njih već organizira ture gdje bi posjetili određene lokacije koje se pojavljuju u igri, kaže Levinski.

I dok u vrijeme koronakrize mnoge djelatnosti imaju problema s poslovanjem, ova ekipa nema. Toliko im dobro ide da traže novu domaću radnu snagu koju je u Hrvatskoj, kažu, sve teže naći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!