"Tesla & friends" stižu Tehnički muzej

06.07.2021.

10:54

Autor: Hina/V.M.

Nikola Tesla

Nikola Tesla

Foto: Prachaya Roekdeethaweesab / Shutterstock

Manifestacija "Tesla&friends" održat će se u Zagrebu od 9. do 12. srpnja u povodu 165. obljetnice rođenja Nikole Tesle i osmog Dana Nikole Tesle dana znanosti, tehnologije i inovacija, 

Prvog dana manifestacije koju organizira udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održat će se prigodan program demonstracije Teslinih pokusa, a u večernjim satima na zagrebačkim fontanama bit će projiciran lik Nikole Tesle.


Na dan Teslina rođenja, 10. srpnja, predstavnici udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, položit će vijence kod Teslina spomenika. U programu sudjeluju glumci Nikolina Prkačin i Zvonko Novosel te glazbenici Lela i Joe Kaplowitz i Sandra Halužan, a program će završiti performansom "Tesline bijele golubice".

Istoga dana u Hotelu Esplanade u Zagrebu održat će se dodjela godišnje nagrade "Nikola Tesla Genij za budućnost" i okrugli stol o važnosti inovacija za društvo na kojemu će sudjelovati prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Miljenko Šimpraga, vlasnik i direktor tvrtke Tehnix Đuro Horvat, zamjenik predsjednika Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Komore Zagreb Zvonimir Viduka i voditeljica projekata u Sektoru za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj.


Okrugli stol uvod je u ovogodišnju konferenciju Tesla u Zagrebu koja se na temu "Inovacije kao pokretač društva" održava 12. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!