Mladi požeški glazbenici na daljinu snimili pjesmu "Moja domovina"

Učenici Glazbene škole Požega pod stručnim vodstvom Damjana Pirovića, inače umjetničkog direktora Požeškog tamburaškog festivala, snimili su prekrasnu verziju "Moje domovine".

- Ta je pjesma već bila potpora svim stradalima u Hrvatskoj i onima koji se na prvoj crti nose s izazovima koji su danas pred nama pa je nekako i nam bila prvi i logičan izbor pa smo se u svom aranžmanu predstavili Hrvatskoj - kaže ravnatelj Alen Kovačević.

Inače glazbena škola Požega opremljena je vrhunskim i suvremenim studijem s režijom i pomoćnom režijom. Kroz predavanja glazbenih stručnjaka učenici usvajaju znanja iz područja audio snimanje i obrada tona.

Rad je organiziran u 6 odjela: Odjel za klavir i orgulje, Odjel za gitaru i gudače, Odjel za tambure, Odjel za harmoniku, Odjel za puhače i udaraljke te Odjel za glazbenu teoriju i pjevanje.

Aktivno djeluje 5 orkestara (puhački, harmonikaški, tamburaški: osnovnoškolski i srednjoškolski i  tamburaška filharmonija) i 6 zborova (od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta).

Sudjelovanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama, festivalima, kao i redovna koncertna djelatnost svakodnevica su rada Škole, koja je posljednjih nekoliko godina obogaćena velikim zajedničkim projektima profesora i učenika.