10:07 / 18.05.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Dobitnice godišnje nagrade HRT-a "Ivan Šibl"

Dobitnice godišnje nagrade HRT-a

Dobitnice godišnje nagrade HRT-a

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ove godine za Dan HRT-a, u subotu 15. svibnja dodijeljene su dvije godišnje nagrade "Ivan Šibl", jedna za radio Sanji Rabuzin Pavić i jedna za televiziju Jasmini Božinovskoj Živalj.

- Neizmjerno puno znači, lagala bih kad bih rekla da mi nije bilo jako drago kad sam saznala da sam dobitnica. To je jedno ogromno priznanje koje puno znači jer je od kolega, kaže Jasmina Božinovska Živalj.

Pri prihvaćanju nagrade Jasmina je zahvalila i sinu koji ju je, kaže, nesebično dijelio s televizijom.

- Na televiziji radnog vremena zapravo nema i ako čovjek želi sve napraviti kako treba mora puno truda i privatnog vremena ulagati kako bi to ispalo kako treba, rekla je Božinovska Živalj.

Dobitnica nagrade za radio Sanja Rabuzin Pavić kaže kako cijeli život iznimno voli pratiti Hrvatski sabor.

- Koliko god da je to rudnik, jer to je ogromna količina informacija i zakona koja se mora savladavati, to je iznimno značajan posao, objašnjava Rabuzin Pavić.

- Treba objasniti ljudima da je Sabor puno više od onoga što se vidi, replika i svađa, da Sabor zapravo donosi odluke po kojima mi živimo. Postoje ljudi koji se iznimno trude i rade ogroman i važan posao za sve nas, dodaje.

„Ivan Šibl" glavna je godišnja nagrada koja se od 1991. godine dodjeljuje za višegodišnja izvanredna dostignuća na području radijskog i televizijskog stvaralaštva.

Nagrada nosi ime legendarnog prvog glavnog ravnatelja Radiotelevizije Zagreb gospodina Ivana Šibla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!