Dunja Vejzović mlade pjevačice i pjevače uvodi u svijet velikih emocija

11.09.2023.

09:54

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

U Ljetnom Kinu Rab održan je OPERette koncert, gala večer opernih i operetnih arija uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije i primadonu Dunju Vejzović. 

Već dugi niz godina Vejzović u svijet velikih emocija uvodi mlade pjevačice i pjevače te ih vodi na krilima glazbe. Nadaju se da će se tradicija održati jer se tako predstavljaju turistima i kao grad kulture.

- Moji đaci koji su tu bili prije 10 - 15 godina na kursevima sada su renomirani pjevači u svijetu, i evo uspjeli smo ih skupiti na ovom događaju, istaknula je Dunja Vejzović.

Dunja Vejzović

Dunja Vejzović

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Koncert je nastavak na prošlogodišnjeg koncerta OPERissimo, a ovogodišnji OPERette koncert, gala večer sa scenama iz opere i operete, ugostio je zvijezde opernog svijeta: Dianu Haller, Evelin Novak, Krešimira Stražanca i Ivana Turšića.

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije je pod ravnanjem dirigenta Valentina Egela izveo uvertire te arije poznatih skladatelja kao što su Rossini, Stolz, Millöcker, Offenbach, Bizet, Lehar, Lörtzing, Káláman i Strauss.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!