07:21 / 06.02.2021.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

Fanfarist Slavenko Prizmić već 54 godine dio Feste svetog Vlaha

Slavenko Prizmić

Slavenko Prizmić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Do nedjelje traje 1049. Festa svetoga Vlaha, koja ne može proći bez fanfara, a čak 54 godine dio je te tradicije Slavenko Prizmić.

Fanfaristi su neizostavan dio ceremonijala Feste svetoga Vlaha. Slavenko Prizmić fanfaru na terasi palače Sponza svira od 1967. godine. Izostao je samo jedanput, zbog zdravstvenih problema. 

- Jedinstven osjećaj. Treba nešto odsvirati što mora odzvoniti da puk osjeća da se nešto događa, objašnjava Slavenko Prizmić, fanfarist. 

Za većinu nazočnih najdirljiviji je trenutak otvorenja Feste izvođenje himne svetoga Vlaha i podizanje svečeva barjaka. 

- Fanfara inače služi da se najavi nešto što se ima dogoditi da puk jednostavno utihne, čuje i vidi što se sad sprema i što će se dogoditi, ističe Prizmić.  

S glazbom živi cijeli život. Zanimljivo, profesionalnu karijeru gradio je kao kuhar u brojnim dubrovačkim restoranima te kao predavač u ugostiteljskoj školi. Danas je u mirovini. Od nastupa za Festu svetog Vlaha ne odustaje. 

- Naravno da mi je gušt i zadovoljstvo s mladim kolegama da dođem odsvirati, govori Prizmić.

S jednakim uzbuđenjem već 54 godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!