Interliber: Cijene knjiga iznimno povoljne, dio programa na digitalnim platformama

08.11.2021.

13:18

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/ HRT

Zbog epidemiološke situacije Interliber ipak je drugačiji

Zbog epidemiološke situacije Interliber ipak je drugačiji

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koja se već desetljećima održava od 15. listopada do 15. studenog, slaveći hrvatske autore i dajući poticaj čitanju. Ove godine okvir mu je Godina čitanja, a kruna cijele priče je Interliber, najveći nacionalni književni događaj koji se ove godine održava od 9. do 14. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

U sklopu Interlibera održava se i projekt "Knjiga svima i svuda" koji, preko digitalnih platformi, omogućava dostupnost knjiga po sajamskim cijenama svima onima koji neće fizički moći posjetiti sajam. Jedan od voditelja projekta Mišo Nejašmić, član vijeća Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske, kaže kako je na ovogodišnjem Interliberu velika pažnja posvećena sigurnosti s obzirom na pandemijske uvjete.

- Karte za Interliber možete dobiti s Covid propusnicom ili testom koji se može napraviti na licu mjesta, u paviljonima je obavezna fizička distanca i nošenje maski, a bit će reguliran i broj ljudi koji smiju biti unutra, kazao je i poziva sve posjetitelje da budu disciplinirani i strpljivi.

Parking i ulaznice za posjetitelje su besplatni, a cijena brzog antigenskog testa je pedeset kuna.

Nejašmić je istaknuo kako će biti prisutna većina nakladnika, a cijene knjiga izuzetno povoljne.

- Ima i ponuda novih naslova – jednu godinu nismo imali Interliber, te je ponuda sada dupla. Za sve one koji dođu doći će nas svoje po pitanju šarolikosti izbora, a s obzirom na situaciju u kojoj živimo i cijene će biti pristupačne, dodao je.

Interliber je sve dane otvoren od 10-21 sat, petak i subotu 10-22 sata, a u nedjelju od 10-20 sati. Osim bogate ponude knjiga održat će se i razni programi izlaganja autora.

- Oni su malo prorijeđeni, te je jedan dio prebačen na digitalne platforme i HRT3, a svi koji su zainteresirani mogu vidjeti programska događanja i njihov raspored na web stranicama, naglasio je Nejašmić i poziva sve one koji imaju bilo kakav strah velikih od gužvi i potencijalnih čekanja da dođu u utorak, srijedu ili četvrtak.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!