Izložba Art Future na 20 lokacija u Zagrebu

15.09.2022.

16:20

Autor: Hina/A.P.C.

Digitalna umjetnost, ilustracija

Digitalna umjetnost, ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Prva izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti u Hrvatskoj Art Future, koja spaja umjetnost i tehnologiju, stvarnost i proširenu stvarnost, počinje u Zagrebu, a do 15. listopada moći će se pogledati uz pomoć pametnog telefona.

Tijekom mjesec dana, na 30 lokacija u Zagrebu, od Trga bana Jelačića do Jaruna, može se pogledati izložba u proširenoj stvarnosti putem koje će u gradski prostor biti integrirani animirani trodimenzionalni modeli. Time će cijeli grad postati pravi futuristički izložbeni prostor, ističu organizatori izložbe, start-up Equinox Vision koji je razvio platformu za konzumiranje sadržaja proširene stvarnosti na mobilnim uređajima.


- Ponosni smo što ćemo svima koji se zateknu u Zagrebu priuštiti ovo jedinstveno iskustvo, koje vrlo zorno ilustrira da umjetnost i tehnologija nisu dva odvojena pojma, već itekako mogu ići ruku pod ruku, rekao je suosnivač Equinoxa Ivan Voras dodavši da se ovim projektom želi afirmirati mlade hrvatske digitalne umjetnike.


Na izložbi će svoja djela predstaviti digitalni umjetnici iz cijelog svijeta, među kojima su Costas Picadas iz New Yorka, Soliman Lopez iz Španjolske te hrvatski umjetnici Igor Puškarić, Milivoj i Veljko Popović.


Izložba se organizira u sklopu Artupunkture - platforme za kulturu i umjetnost i može se razgledati besplatno putem aplikacije Equinox XR.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!