Kazališno vijeće traži trenutačnu smjenu intendanta Marina Blaževića

03.08.2022.

10:53

Autor: Neva Funčić/T.V./HRT/HRT Radio Rijeka

Marin Blažević

Marin Blažević

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Kazališno vijeća HNK Ivana plemenitog Zajca na sjednici u Rijeci zatražilo je da se Marina Blaževića odmah razriješi dužnosti intendanta, a ne po njegovoj želji za godinu dana.

U obrazloženju zahtjeva, koji potpisuje predsjednik tog savjetodavnog tijela Zvonimir Peranić, navode se nagomilane afere i narušeno povjerenje djelatnika.

Naime, Blažević je prošlog tjedna podnio osobni zahtjev za prijevremenim okončanjem mandata godinu dana prije redovnog isteka.

Oba prijedloga će se naći pred Gradskim vijećem Grada Rijeke, no još nije poznato kojim redom.

- Ne osporavam ičije pravo da iznosi argumente u korist svojeg plana da me se razriješi, ali ne mogu vjerovati da u Hrvatskoj u 21. stoljeću, u demokratskom društvu, meni se oduzme pravo da prije glasanja iznesem svoju obranu. To je sramota, rekao je nakon sjednice Marin Blažević, intendant HNK Ivana pl. Zajca.

- Intendantu nije oduzeta obrana, on je možda zamislio da će to ići na jedan drugi način, ali čuli smo i od pravnice da Zakon ne propisuje točnu proceduru i da je ovo što predlaže Kazališno vijeće moguće, uzvratio je Zvonimir Peranić.

Inače, na današnjoj maratonskoj sjednici je 27 točaka dnevnog reda među kojima je i imenovanje ravnatelja Opere, nakon što je dosadašnjem ravnatelju Filipu Faku poštom uručen otkaz.

Nova sjednica Kazališnog vijeća Zajca na kojoj se očekuje nastavak rasprave najavljena je za 2. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!