Neobična umjetnička djela nastala miješanjem izbjeljivača

14:29 / 16.11.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović. Za izradu svojih slika Iva koristi neobične materijale - pomiješana kemijska sredstva s kojima izbjeljuje tkaninu. 

- Izbjeljujem sloj po sloj, i tako se gradi slika, priča Iva za "Dobro jutro, Hrvatska". Slike je napravila za svoj diplomski rad. Na ideju za ovu zanimljivu tehniku je, kaže, došla sasvim slučajno.

- Samo mi je jedan dan palo na pamet, smije se.

Njezine slike na prvi pogled djeluju pomalo depresivno, a slikati interijere je, dodaje, odabrala zato što predstavljaju naš dom i nekakvu zonu komfora koja nije uvijek poželjna.

- Prikazane su na ovakav način upravo zato što to predstavlja nešto što i nije toliko dobro – komforna zona nije uvijek dobra, nekad treba izaći iz nje i napraviti nešto drugačije, zaključuje Iva, koja će na večerašnjem otvorenju svoje izložbe zasvirati i bubnjeve.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!