14:29 / 16.11.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Neobična umjetnička djela nastala miješanjem izbjeljivača

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Splitski "Klub Zona" večeras će ugostiti zanimljivu izložbu "Interijeri" autorice Ive Martinović. Za izradu svojih slika Iva koristi neobične materijale - pomiješana kemijska sredstva s kojima izbjeljuje tkaninu. 

- Izbjeljujem sloj po sloj, i tako se gradi slika, priča Iva za "Dobro jutro, Hrvatska". Slike je napravila za svoj diplomski rad. Na ideju za ovu zanimljivu tehniku je, kaže, došla sasvim slučajno.

- Samo mi je jedan dan palo na pamet, smije se.

Njezine slike na prvi pogled djeluju pomalo depresivno, a slikati interijere je, dodaje, odabrala zato što predstavljaju naš dom i nekakvu zonu komfora koja nije uvijek poželjna.

- Prikazane su na ovakav način upravo zato što to predstavlja nešto što i nije toliko dobro – komforna zona nije uvijek dobra, nekad treba izaći iz nje i napraviti nešto drugačije, zaključuje Iva, koja će na večerašnjem otvorenju svoje izložbe zasvirati i bubnjeve.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!