Nešto drugačije izdanje Monte Librića

12.11.2021.

12:56

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/P.F./HRT

Nešto drugačije izdanje Monte Librića

Nešto drugačije izdanje Monte Librića

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Festival dječje knjige „Monte Librić“ posebna je knjižna manifestacija Sajma knjige u Istri koja se usko dotiče dijela literature namijenjenoj djeci, a ovogodišnje 14. izdanje održat će se u nešto drukčijem izdanju.

- Kad već nismo mogli ići u uobičajenom terminu i tradicionalno kako je navikla naša publika, odlučili smo učiniti jedan iskorak i cijeli mjesec posvetiti knjigama i čitanju, rekla je u emisiji HTV-as Dobro jutro, Hrvatska Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića.

I ove godine sudjelovat će mnogi autori, a programi će se održavati online i uživo, i to kroz susrete s autorima, te lutkarske etide i zvuk.

- Učinili smo jednu kombinaciju - živi format upravo se odvija u Dječjoj knjižari među krošnjama, a za virtualni format smo pripremili jednu zanimljivu emisiju u kojoj gostuju naši autori i predstavljaju svoja izdanja, rekla je te dodala kako su neki od autora Ante Tomić, Zoran Ferić, Dominik Vuković, Ivana Pipal, Ljerka Rebrović, Hana Lukas Midžić i Anita Smolčić Kojundžić.

Dječja knjižara među krošnjama nastala je iz težnje organizatora pulskog Sajma knjige i Monte Librića da u Godini čitanja najveću pažnju posvete upravo literaturi za one najmlađe, a u njoj se može pronaći preko 3000 naslova dječje recentne literature.

- To su izdanja 60 hrvatskih izdavača, a osim hrvatskih imamo i talijanske knjige od tridesetak talijanskih izdavača, rekao je Denis Brandeis, voditelj prodaje Sajma knjige u Istri.

- Djeca su ovdje svaki dan, cijeli dan i apsolutno uživaju. Ovdje su naše knjižarke koje im čitaju priče, razgovaraju s njima o knjigama i likovima – iznimno je zanimljivo, dodao je.

Festival se održava od 5. do 28. studenog u Puli i usklađen je s epidemiološkim mjerama – u prostoru može biti ograničen broj ljudi, nužno je dezinficirati ruke i obavezno je nošenje maski.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!