Novi kulturni projekti Primorsko-goranske županije

25.03.2022.

17:17

Autor: Elvira Dizdarević/Regionalni dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Novi kulturni projekti u PGŽ-u

Novi kulturni projekti u PGŽ-u

Foto: HTV / HRT

Za kulturne programe i projekte u ovoj godini iz proračuna Primorsko-goranske županije izdvojit će se više od 20 milijuna kuna. Petina tog iznosa namijenjena je poticanju kulturnih djelatnosti HNK Ivana pl. Zajca, Art kina, te za druge javne potrebe u kulturi. Najviše će, oko 15 milijuna kuna za velike projekte i programe podijeliti Ustanova "Ivan Matetić Ronjgov", Prirodoslovni te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Cilj je u muzeje privući mlađu publiku i veći broj turista.

-  Završit ćemo cijelokupan projekt našeg novog stalnog postava na lokaciji Guvernerova palača. Što se tiče projekata, važno je istaknuti da prošle godine započet projekt novog stalnog postava u muzejskoj zbirci Kastavštine u Kastvu je u srednjoj fazi realizacije, rekla je Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.


- Radimo cijeli novi dio stalnog postava okrenut prema krškom podzemlju gdje će posijetitelji moći ući u jednu goransku špilju i doživjeti svijet u njoj. Također, u Brodu na Kupi dodajemo multimediju, male multimedijske intervencije, multimedijalne novosti, kazala je Željka Modrić Surina, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!