13:17 / 21.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Odobreno 410.000 kuna potpore knjižarama

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HTV

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je 410 tisuća kuna potpore knjižarama u sklopu Poziva za financiranje javnih potreba u 2022. godini, priopćeno ju u petak.

Prijavilo se 10 knjižara za financiranje književnih programa, a prema prijedlogu Kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost sufinancirani su programi devet korisnika.

Najviše, 75 tisuća kuna, pripalo je Književnom programi u klub-knjižari Giardini2 u Puli. Po 50 tisuća kuna dobili su Dobra knjiga (Knjižara Ljevak) iz Zagreba, Kaloma iz Karlovca, Striport iz Splita, Svjetla grada iz Osijeka i knjižarska mreža Hoću knjigu. Po 35 tisuća kuna dobili su Fraktura i Torpedo Comics iz Zagreba, a 15 Dani Lipa iz Ivanić-Grada.

Knjižarama su sredstva dodijeljena za gostovanja autora i prevoditelja, potpisivanja knjiga, programe poticanja čitanja i radionice te književne klubove.

Za poticanje i razvoj knjižarske djelatnosti u cijeloj Hrvatskoj Ministarstvo kulture i medija upućuje knjižare da se mogu javljati i na programe poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama, ali i na Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama i antikvarijatima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!