Senzacionalan uspjeh Zagrebačke filharmonije u Bukureštu

03.09.2021.

10:41

Autor: Antonia Ćosić/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Zagrebačka filharmonija u Bukureštu

Zagrebačka filharmonija u Bukureštu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Još jedan veliki uspjeh zabilježila je Zagrebačke filharmonije koja je nastupila na jednom od najvećih festivala klasične glazbe u svijetu - "George Enescu" u Bukureštu.

Nastup na festivalu želja je mnogih, no pozivnicu dobivaju samo najbolji. Zagrebački filharmoničari ispraćeni su ovacijama publike, a riječi hvale za njih ima i sam generalni direktor festivala Mihai Constantinescu:


- Sretan sam što mogu pozdraviti Zagrebačku filharmoniju, prvi put surađujemo, ali siguran sam da će biti duga i plodna suradnja. Zahvalan sam što su došli u ovim groznim vremenima i nadam se da će glazba pobijediti, poručio je Constantinescu.


Pogledajte izjavu Mihaia Constantinescua te gostovanje ravnatelja ZF-a Mirka Bocha u Vijestima iz kulture:

Sjajne kritike


Kritika je nastup u Bukureštu ocijenila kao jedan od najboljih nastupa filharmonije, a da će glazba pobijediti i zavladati u nekim normalnijim vremenima, za koja se svi nadaju da nam stižu, smatraju i filharmoničari.


- Kad nakon godinu i pol dana imate prvo ovakvo gostovanje na ovakvom festivalu, tu su i Minhenska i Londonska filharmonija, milanska Scala i mnogi drugi orkestri, iz 32 zemlje, onda vam sve to govori kakva je Zagrebačka filharmonija. Sve je funkcioniralo savršeno - od tehnike, hotela, do dvorane, stvarno izvrsno, rekao je Boch

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!