Zagrebačka filharmonija u prirodi

09.04.2021.

22:46

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Nikolina Ćosić

Zagrebačka filharmonija u prirodi

Zagrebačka filharmonija u prirodi

Foto: HRT / HTV

Zagrebačka filharmonija nastavlja proljetnu koncertnu sezonu na neuobičajenom mjestu - na Labuđem otoku, u Zoološkom vrtu. Skladbe izvode u dva termina pa u koncertima filharmonije mogu uživati svi naraštaji.


Kao i uvijek, djeca su se igrala u Zoološkom vrtu, ali danas u ritmu Piazzolle, Haydna i Čajkovskog. Dok čekaju da se njihov dom - dvorana Vatroslava Lisinskog - obnovi, filharmoničari vrebaju svaku priliku za nastup.


- Dakle, kao malo vode na dlanu držimo ovu našu publiku, prije svega. Bitno je to našim glazbenicima da udišu taj zrak, a glazba je potrebna svima baš kao i ljubav, objasnio je ovaj koncert u srcu Zoološkog vrta ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch


Od 120 glazbenika, koliko ih Filharmonija ima, danas su građane uveselila dva kvarteta - gudački i horni, pa su neki našli svoju oazu u prirodi i upili malo sunca. Pritom su svi pratili tempo. 


Vjerni pretplatnici pratili su filharmoničare i na ovome mjestu. Razveselila je njihova glazba i djecu.   


Svi kojima Zoološki vrt nije predaleko, mogu doći i u subotu u 14.15 i vidjeti kako filharmoničari grle glazbom u divljem srcu Zagreba.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!