10:16 / 11.03.2021.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/Vijesti iz kulture/IMS/HTV/HRT

Teatar Gavran pokreće Digitalnu platformu

Predstava Teatra Gavran

Predstava Teatra Gavran

Foto: ViK/IMS/HTV / HRT

U vremenu u kojem institucionalna kazališta znatno smanjenih kapaciteta ipak uspijevaju preživjeti - privatnim teatrima gotovo je nemoguće nastupati uživo pred publikom. Teatar Gavran zato je, uz pomoć Ministarstva kulture, pokrenuo Digitalnu platformu.

Bit će to virtualni prostor u kojem će ljubitelji teatra moći iz svojih domova gledati predstave ovog uspješnog kazališta, ali i informirati se o novostima vezanim uz teatarski život. Platforma se pokreće u subotu, 13. ožujka, predstavama "Pivo" i "Sladoled", koje imaju titlove na engleskom, a za najmlađe bit će izveden lutkarski igrokaz "Doktor od životinjica".


- Uz tu platformu, na kojoj će se ograničeno "vrtjeti" i, što je važno naglasit, besplatno gledati, naše predstve, mi ćemo promovirati i mlade glumce, koji su u ovom trenutku u jako nezgodnoj situaciji, kada im je, zapravo, onemogućen rad, kazala je Mladena Gavran, glumica i voditeljica Teatra Gavran.

- Na taj način ćemo ih, zapravo, prezentirati, na najbolji mogući način, kroz monologe. To će biti platforma, gdje će oni pokazati tko su, što su. I mislim da će se na taj način afirmirati, da će ih ljudi primjetiti i možda, negdje u budućnosti, i za njih da će se naći neko mjesto i neki posao, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!