Besplatne filmske radionice u zagrebačkom Pogonu

03.09.2021.

14:51

Autor: Hina/V.M.

Filmska početnica

Filmska početnica

Foto: Restart / Pogon

Program Filmska početnica od 19. rujna donosi besplatnu radionicu, Medijski laboratorij, koja će se održati u prostoru Pogona Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.


Radionica koju vode Vanja Babić i Vanda Kreutz je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, a za njih se potrebno prijaviti na stranicama programa www.filmskapocetnica.restarted.hr.


Na radionici će se, kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box) stvoriti medijski laboratorij u kojem će nastati materijali pomoću kojih će se vidjeti kako se objekti u filmu sami kreću, osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu.


- Slušat ćemo zvukove koji nas okružuju, bilježiti što čujemo, slušamo i proizvodimo. Proizvedene slike i zvukove ćemo spajati u neku svoju priču te je ispričati kroz film i umjetničku knjigu, ističe se u najavi.


Radionice će se održavati nedjeljom, od 10 do 13 sati, 19. rujna, 26. rujna i 3. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!