Centar za mlade u Šibeniku

20.02.2021.

14:58

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Centar za mlade

Centar za mlade

Foto: Ana Štrelov / HRT

Na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova predstavljen je idejni projekt za budući Centar za mlade. Plan je da se sufinancira europskim novcem i ako bude odobren, mogao bi uz susjedni Trokut-Centar za nove tehnologije i poduzetništvo te studentski kampus postati centar okupljanja mladih Šibenčana.Staro i zapušteno postat će urbano i moderno.

- Šibeniku nedostaje zatvoren koncertni prostor koji bi pružao cjelogodišnji sadržaj. Iz klubova je došla inicijativa slobodnog penjanja, o potrebi za penjačku dvoranu, a s treće strane znamo da Šibeniku fali i skatepark, naglašava Petar Mišura, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Šibenika.

Buduća Koncertna dvorana podijeljena u dva dijela pružat će cjelogodišnji program koji mladima već dugo u Šibeniku nedostaje. Središnji dio kompleksa trebao bi postati glavni trg koji će povezati raznolik sadržaj centra.

- Ideja je da se ispred svakog tog prostora formira i vanjski trg kako bi cijeli prostor oživio i bio ispunjen svakodnevnim aktivnostima, govori Ana Selak, arhitektica.

Procijenjene vrijednosti od 30 milijuna kuna, centar se planira financirati europskim novcem- grad Šibenik neće ga sam tražiti.

- Integralna teritorijalna ulaganja kao novi izvor financiranja iz fondova EU, već je prošao na sjednici gradskog vijeća grada Skradina, a mislim da će ovih dana biti i na općinskom vijeću Bilice, naglašava Željko Burić, gradonačelnik Šibenika,

Projekt je još na idejnome rješenju - a trebao bi biti gotov za 4 godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!