Dugo sportsko ljeto okupilo stotinu 'malih olimpijaca'

04.08.2022.

07:00

Autor: Danijela Hegediš Preskočil/Regionalni dnevnik/HTV

Dugo sportsko ljeto okupilo stotinu 'malih olimpijaca'

Dugo sportsko ljeto okupilo stotinu 'malih olimpijaca'

Foto: HRT / HRT

Mali Bjelovarčani uživaju u Dugom sportskom ljetu. Program je to Sportske akademije Mali olimpijac kojim ih potiču da se svakodnevno bave nekom tjelesnom aktivnošću. Za program su od Ministarstva turizma dobili malo više od 104 tisuće kuna.

Neopterećena igra u zelenilu, istraživanje prirode, razvijanje psihomotorike - za više od stotinu mališana uključenih u program.

- Htjeli bismo da u projekt bude uključeno oko 250 djece, za sada ih je preko stotinu. Već smo odradili prva tri tjedna kampa, a sada pred nama se nalaze još tri tjedna kampa gdje ćemo djecu voditi u Gorski kotar, ali ćemo odraditi još dio kampa i ovdje kod nas na Boriku, najavio je Zoran Pajić iz Sportske akademije "Mali olimpijac".

Josipa i Marko objašnjavaju kako joj je zabavno vježbati. Igraju, kaže - mnogo igrica, a vježbati voli jer se onda jačaju mišići".

Sportska akademija Mali olimpijac postoji već 11 godina. Više od tisuću mališana ondje je napravilo svoje prve sportske korake. Već dvije godine od Ministarstva turizma dobivaju nepovratni novac za sufinanciranje programa.

- Olimpijac ima izvrsnu suradnju i s Gimnastičkim klubom, atletskim, plivačkim i zapravo mi dijelimo trenere. Okupili smo vrhunski tim mladih trenera, dodaje Pajić.

U planu i izgradnja dvorane

I na novom gradskom stadionu odgajat će se nove genreracije, a za uređenje travnjaka Grad je od Ministarstva turizma dobio 650 tisuća kuna. Interes za treniranje u svim gradskim objektima je velik jer svi su termini popunjeni.

Zamjenik gradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić najavio je da Grad u planu ima i izgradnju dvorane.

Ove godine zbog uređenja Korza neće biti utrke Fun run, ali početkom rujna tu je 1. Bilogora trail. Gimnastičari spremaju Festival bazičnih sportova. Za svakog ponešto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!