Vježbanje za sve generacije

15.12.2021.

16:59

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Vježbanje za one najstarije, ali i najmlađe

Vježbanje za one najstarije, ali i najmlađe

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Roditeljstvo često može biti izazovno i zahtjevno. Projektom "Zdrav roditelj - zdravo dijete" želi se osnažiti roditeljstvo i produbiti emocionalne veze roditelja i djece. Članovi Gimnastičkog društva "Osijek-Žito" s partnerima organizirali su razne zabavne radionice.

Uz aktivnosti za one najstarije, programe rekreacije i treniranja za odrasle, organizirane su i radionice za najmlađe u dobi od godinu i pol do tri. 


- Sve ono što ćemo napraviti u godinu dana trajanja projekta uistinu će pomoći sadašnjim i budućim roditeljima da se bolje povežu sa svojom djecom, da uvide da oni ustvari jesu već sjajni roditelji, samo treba još malo poraditi na tim kompetencijama, objašnjava Ivana Maltašić, GD "Osijek-Žito", Osijek.


Na zabavan način djeca uče vježbati od malih nogu razvijajući motoriku i koordinaciju pokreta.


- Na treningu provodimo vježbice kroz oblik nekih igara, brojanki, jer su to djeca ipak od godinu i pol do tri godine, tako da im to moramo učiniti malo zanimljivijima. Već kroz te jednostavnije vježbice radimo neke osnovne gimnastičke elemente kao što su zvijezde, koluti, neko prebacivanje preko ruku, glave, opisuje Daniel Zečević, trener.


Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a provodi se od rujna ove godine. Neke su aktivnosti već održane, druge će tek uslijediti.


- Sljedećih pet mjeseci, tamo do svibnja sljedeće godine, radit ćemo i družiti se s osječkim trudnicama. Naime želja nam je njima pokazati kako lagano vježbati, naravno uz podršku njihovih liječnika, najavila je Ivana Maltašić.


Slobodnih mjesta za prijavu ima, a na ljeto će se održati i radionice namijenjene očevima i jačanju njihove uloge u odgoju djece.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!