16:58 / 14.12.2021.

Autor: Marijana Kranjec/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Bjelovarski lađari uz pomoć Djeda Božićnjaka promiču zdrav život

"I ja želim biti Argonaut"

"I ja želim biti Argonaut"

Foto: HTV / HRT

Bjelovarski advent nudi mnogo sadržaja za sve naraštaje, a najmlađim se sugrađanima ovaj vikend predstavila jedna od najpoznatijih gradskih sportskih udruga. Pobjednici Maratona lađa u sklopu akcije "I ja želim biti Argonaut" najmlađima su doveli najdražeg gosta. 

Znaju bjelovarski lađari da se do dječjih srca ne stiže lako. Zato su im doveli Djeda Božićnjaka da otopi studen i pomogne u važnoj zadaći - promicanju zdravog života.

- Problem je da djeca su sve manje aktivana i bilo kojom aktivnošću da se bave zdravo je, dobro je, a naravno da mi promoviramo naše akcije koje su zadnjih 15 godina vezane za vodu, za veslanje, rekao je Tomislav Smrček Čonč, kapetan Argonauta, predsjednik Udruge Argo Bjelovar.

Lani od Prevlake do Savudrije, ove su godine 300 kilometara Kupom veslajući prešli, no svoje vjerne navijače nisu.

Baš je zato u Bjelovaru sve više poklonika ovog sporta. Jedna od njih je Karla Bublić koja želi postati veslačica.

- Zato što volim veslati po moru, u lađi toj i tako. Ti poznaješ nekoga tko vesla? Da, moj tata, rekla je Karla. 

A tatinoj je ekipi neostvarena želja nastup na najtežoj veslačkoj maratonskoj utrci, usred Pacifika između havajskih otoka.

Posljednje dvije godine spriječila ju je pandemija, 

- Havaje ćemo ostavit prvo organizatorima da ih organiziraju, onda ćemo se mi posložiti. I pobijediti? Pobijediti nećemo, ali ćemo nastupiti, poručuje Smrček Čonč.

Vjeruju da će do tada i njihov trener Nikica Ljubek završiti odličan posao s kineskim reprezentativcima i vratiti se da im pomogne postići što bolji rezultat. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!