Uskrsni tramvaj - doživljaj Osijeka iz posebne i drugačije perspektive

10.04.2023.

17:09

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT

Uskrsni tramvaj

Uskrsni tramvaj

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dolaskom proljeća i Uskrsa oživio je grad na Dravi koji vrvi od događanja. Ovih je dana tako na redovnoj liniji gradskoga prijevoza prometovao i posebni - uskrsni tramvaj. Svi zainteresirani građani mogli su uskočiti u njega na besplatnu turu "Osijek u pokretu" i čuti poneku zanimljivost o gradu.

Osječki tramvaji dio su identiteta grada na Dravi i njegove prošlosti. Doživjeti svoj grad i saznati više o njemu vozeći se šarenim javnim gradskim prometalom na tračnicama bio je izazov i za same Osječane.

- Prvi put idem i baš mi se čini interesantno, zato sam i došla, volim i šetati, ali ovo tramvajem je baš, mislim da je to prava stvar, rekla je Zlata Kovač iz Osijeka.

- Uskrsni tramvaj vozi od centra grada od Gornjeg garda, Višnjevca, pa skroz do Zelenog polja. To je izuzetno veliki potez i putnici u tramvaju mogu čuti i različite priče, dakle i vidjeti upravo ono o čemu pričamo, a zapravo se slike dok se vozite tramvajem kulise grada non stop izmjenjuju, rekao je Varja Guttert, turistički vodič u JU PP "Kopački rit".

Uživanje u pričama nije pokvarila ni velika gužva.

- Saznao sam da su prvi osječki tramvaj vukli konji i to po našoj Tvrđi, rekao je Patrik iz Osijeka.

- Puni smo, nisam vjerovao da će nas ovoliko biti! Vozim do Višnjevca i vraćamo se do Juga, rekao je Anto Zelić iz Osijeka.

- Ovo je super ideja i voljela bih ima više takvih stvari, događanja za grad, to bi bilo jako dobro i za djecu, rekla je Željka Ibrišimović iz Osijeka.

Vožnja je bila besplatna i u njoj su uživali svi koji vole svoj grad, doživjevši ga iz jedne posebne i drugačije perspektive.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!