Vintage brijačnica - ljubav prema zanatu pretvorili u budućnost

07.10.2022.

07:00

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT/I.B.

Vintage brijačnica

Vintage brijačnica

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Iako su mnogi mladi ljudi svoju budućnost odlučili potražiti izvan Hrvatske, nerijetko ima i onih koju su odlučili ostati u svom kraju i pokrenuti vlastiti posao. Upoznajmo đakovački dvojac koji je ljubav prema brijačkome i frizerskome zanatu odlučio pretvoriti u svoju budućnost.

U poduzetničke vode uplovili su u ožujku kada su otvorili svoju prvu brijačnicu. Početak nije bio lagan, ali uz pomoć vlastita novca i europskih fondova, Ivan i Danijel uspjeli su ostvariti san iza kojega stoji trogodišnje školovanje i stalno usavršavanje.

Naša brijačnica je različita u tom smislu da imamo više ponude u našem cjeniku od brijanja, šišanja, pa do uređivanja brade, pranje kose i uređivanja frizure, ističe vlasnik Ivan Barišić.

- Kad čovjek dođe s jako dugačkom bradom znamo i to urediti, dodaje Daniel Majdenić.

Uz britvu, pjenu i četkicu u njihovom poslu poštuje se stara škola brijanja. Kvalitetom usluga nastoje ispuniti sve zahtjeve svojh klijenata, ali ih i podsjetiti na nekadašnje brijačnice koju su bile i mjesto za opuštanje.

- Često dolazim kod Ivana i Danijela, prije svega pronalazim muško društvo, pokreću se neke muške teme, muški kutak gdje možemo stvarno raspravljati o muškim temama tako da sam ovdje stvarno zadovoljan s dečkima, priča Nikola iz Đakova.

- Ima tu raznih tema: nogomet, auti, žene i tako, kaže Ivan Barišić.

Dominik drži do svog izgleda i redovan je klijent.

- Dobijemo uslugu šišanja, brijanja, masaže lica, glave i naravno da izađemo sretni i nasmijani, rekao je Dominik iz Đakova.

Sretni su i Ivan i Danijel jer, kažu, posla ima kao i planova, a to je ostati i raditi u svom gradu i biti uspješan u svome poslu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!