Đakovačka OŠ Vladimir Nazor traži stare fotografije bivših učenika

31.01.2023.

07:00

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

"Putovanje kroz vrijeme"

"Putovanje kroz vrijeme"

Foto: HTV / HRT

Učenici i učitelji đakovačke Osnovne škole Vladimir Nazor pokrenuli su međugeneracijsku inicijativu i pozvali sve bivše učenike da im pošalju svoje stare školske fotografije kako bi ih objedinili i prikazali u sklopu izložbe u povodu Dana škole "Putovanje kroz vrijeme".

Prije njih u ovu osnovnu školu u Đakovu išli su njihovi djedovi, bake, majke ili očevi. O tim bezbrižnim vremenima svjedoče crno-bijele fotografije.


- To je moj djed kada su bili pahuljice i patuljci, meni je to najviše, nekako bilo smiješno zato što su se tako oblačili. A ovdje je moja baka, bili su u zoološkom vrtu, za HRT Regionalni dnevnik rekla je Dunja, učenica OŠ Vladimir Nazor, Đakovo.


Lei je o svojim školskim danima pričala njezina majka.


- Kada sam tek dolazila ovdje pa mi je govorila kako je bilo drugačije nego sada, bilo je malo šarenije i drugačije kako je izgledala škola, kazala je Lea, učenica OŠ Vladimir Nazor, Đakovo.


- Jako će nam biti zanimljivo vidjeti kako su se oni izgledali, kako su izgledali njihovi razredni odjeli i koliko ih je bilo, rekla je Begzada, učenica OŠ Vladimir Nazor, Đakovo.


A bilo je sve drugačije, razredi brojniji. Nekadašnji učenik, a današnji ravnatelj u ovoj je školi, kad izbroji radni i učenički staž, 44 godine.


- U ovu školu sam davne 1969. godine u prvi razred osnovne škole, završio sam 1976. osmi razred osnovne škole i mogu reći da sam ponosan jer moja cijela obitelj išla je u ovu školu, istaknuo je Andrija Šušak, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor, Đakovo.


Stoga i ne iznenađuje što je na adresu škole pristiglo mnogo fotografija bivših učenika.


- Ljudi se javljaju, oduševljeni su idejom. Čini mi se kao da imaju neku potrebu sudjelovati u tim nekim aktivnostima i da su željni tog prisjećanja nekih lijepih vremena.Tako da odaziv je jako dobar, primamo  fotografije do 1. svibnja, rekla je Dubravka Lovrić, knjižničarka u OŠ Vladimir Nazor, Đakovo.


Prikupljene fotografije, u povodu Dana škole 27. svibnja, krasit će izložbu "Putovanje kroz vrijeme". Nakon toga bit će objavljene na web stranici škole i u godišnjem školskom listu "Šalabahter".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!