Instrukcije na platformi registriranih instruktora

14.01.2023.

20:58

Autor: Sunčica Findak/P.F./Dnevnik/HRT

Instrukcije

Instrukcije

Foto: Dnevnik / HRT

Nije tajna da naši učenici idu na instrukcije. Nakon pandemije i nastave na daljinu - još i više. Obično je to na nečiju preporuku. No odnedavno postoji platforma registriranih instruktora - dostupan je njihov životopis, nema geografskog ograničenja.

Na platformi rekistriranih instruktora podučavaju mahom profesori, učitelji i studenti. Sve je transparentno, od recenzija instruktora, usporedbe cijene, do onoga što je učenicima i njihovim roditeljima najvažnije, u kojem području kada je riječ o školskom gradivu, mogu pružiti najbolje.

- S obzirom da ima i dosta nestručno pokrivene nastave to je isto jedan dio što smo htjeli donijeti učenicima i ono što je interesantno da za razliku od drugih mi nismo oglasnik, objasnio je Marko Vučić, osnivač platforme Teorem.

Imaju interaktivne bijele ploče, predavanja se pohranjuju tako da ih roditelji i učenici i nakon instrukcija mogu vidjeti te procijeniti koliko je dijete zadovoljno prenesenim znanjem.

- Ono što mi nudimo je nekom ako je geografski ograničen na nekom otoku, ili mjestu da ima pristup svim instruktorima u Hrvatskoj da može vidjeti koje su mu opcije dostupne, po kojoj cijeni, javiti se instruktoru za besplatne konzultacije, istaknuo je Vučić.

Kaže, time želimo stati na kraj instrukcijama na crno. Ali nikako ne žele umanjiti vrijednost učiteljskog posla. To je samo dodatna pomoć učenicima, i to kvalitetna i transparentna. Za sada imaju oko 200 registriranih instruktora koji su prošli provjeru. Kalendari su im već prepuni.

I da, ne pada nam na pamet da potičemo instrukcije, no one su tu. Godinama. I kada već jesu - neka se zna tko ih provodi i kakva im je kvaliteta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!