09:48 / 17.04.2020.

Autor: E.L.S./HRT

Mladi požeški glazbenici na daljinu snimili pjesmu "Moja domovina"

-

-

Foto: - / -

U ovo krizno vrijeme mnogi glazbenici su nas usrećili svojim posebnim glazbenim izvedbama. Tome su se priključili i učenici glazbene škole u Požegi.
Učenici Glazbene škole Požega pod stručnim vodstvom Damjana Pirovića, inače umjetničkog direktora Požeškog tamburaškog festivala, snimili su prekrasnu verziju "Moje domovine".- Ta je pjesma već bila potpora svim stradalima u Hrvatskoj i onima koji se na prvoj crti nose s izazovima koji su danas pred nama pa je nekako i nam bila prvi i logičan izbor pa smo se u svom aranžmanu predstavili Hrvatskoj - kaže ravnatelj Alen Kovačević.

Inače glazbena škola Požega opremljena je vrhunskim i suvremenim studijem s režijom i pomoćnom režijom. Kroz predavanja glazbenih stručnjaka učenici usvajaju znanja iz područja audio snimanje i obrada tona.

Rad je organiziran u 6 odjela: Odjel za klavir i orgulje, Odjel za gitaru i gudače, Odjel za tambure, Odjel za harmoniku, Odjel za puhače i udaraljke te Odjel za glazbenu teoriju i pjevanje.

Aktivno djeluje 5 orkestara (puhački, harmonikaški, tamburaški: osnovnoškolski i srednjoškolski i  tamburaška filharmonija) i 6 zborova (od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta).

Sudjelovanja na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, smotrama, festivalima, kao i redovna koncertna djelatnost svakodnevica su rada Škole, koja je posljednjih nekoliko godina obogaćena velikim zajedničkim projektima profesora i učenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!