Na središnjem varaždinskom trgu više od 200 glazbenika izvelo 'The Queen Symphony'

18.06.2022.

22:45

Autor: M.M./HRT/Hina

Na središnjem varaždinskom trgu više od 200 glazbenika izvelo 'The Queen Symphony'

Na središnjem varaždinskom trgu više od 200 glazbenika izvelo 'The Queen Symphony'

Foto: Arhiva/Marko Jurinec / Pixsell

Na publikom ispunjenom središnjem varaždinskom Trgu kralja Tomislava, u subotu je izvedena 'The Queen Symphony', monumentalno djelo za zbor i orkestar britanskog skladatelja i dirigenta Tolge Kashifa.

Nastupilo je više od 200 učenika glazbenih škola iz Varaždina i njemačkoga grada Ravensburga te varaždinski zbor Chorus Angelicus.

'The Queen Symphony' je međunarodni projekt glazbenih škola dvaju gradova, a ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić uoči koncerta je istaknuo da su izazovi bili višestruki.

- Gostovali smo u Ravensburgu, tjedan dana smo intenzivno radili, bile su to sekcijske probe, a prije toga su profesori intenzivno radili sa svakim pojedinim solistom koji sad čini zajednički veliki korpus, simfonijski orkestar naših glazbenih škola, rekao je Matačić.

Dirigent i ravnatelj Glazbene škole Ravensburg Harald Hepner istaknuo je da je zadovoljan suradnjom koja je rezultirala projektom 'The Queen Symphony' po čemu je svojstven i sam Freddie Mercury.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak izjavio je da je varaždinska Glazbena škola jedna od najpoznatijih glazbenih škola na jugoistoku Europe koja je iznjedrila brojna poznata imena.

Zbog svih tih referenci, nagrada, suradnje, moramo voditi brigu o Glazbenoj školi i pokrenuti investiciju i dogradnju. To je zaista prijeko potrebno i još jedan apel iz Varaždina da nam svi izađu u susret i pomognu u tome, poručio je Stričak.

Iako zadovoljan što je Korzo ispunjeno publikom, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj rekao je da mu je istovremeno i žao što brojni građani nisu u mogućnosti pratiti koncert zbog tako velikog interesa.

Osvrnuo se i na prijateljstvo dvaju gradova, Varaždina i Ravensburga.

U najstrožem centru Ravensburga postoji park grada Varaždina i mi ćemo im se odužiti pa će sljedeće godine Ravensburg u Varaždinu dobiti svoju ulicu, kazao je Bosilj.

Uz brojne građane, goste i uzvanike, koncert su iz publike pratili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Damir Habijan te državni tajnici Sandra Herman i Tomislav Paljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!