Najbolja izolacija je - 'Knjigoizolacija'

26.01.2021.

17:26

Autor: HRT

Knjigoizolacija

Knjigoizolacija

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Knjiga uistinu otvara brojne svjetove, ali nije uvijek lako naći pravi ključ da bi čitatelji u te svjetove poželjeli ući. Knjižnica Dugave već deset godina projektom ‘Ključ do znanja’ nalazi te putove, a u protekloj pandemijskoj godini sadržaje su postavili i na virtualnu scenu. 

Njihov posljednji projekt ‘Knjigoizolacija’ potiče kritičko razmišljanje o knjizi i uspješno angažira skupinu koja istu tu knjigu zanemaruje, a to su mladi. Na internetskim stranicama nude informacije i sa svjetski poznate društvene mreže knjigoljubaca GoodReadsa.


- Pozivam sve, kad se već moraju izolirati, da se izoliraju knjigom i to dobrom knjigom. Ako ne znaju koja je dobra knjiga, onda neka potraže na stranicama Knjižnica grada Zagreba ili Knjižnice Dugave popis tih knjiga koje su postavljene od strane GoodReadsa ili od strane naših recenzenata. I pozivam sve zainteresirane da pošalju svoje recenzije, poručila je knjižničarka Knjižnice Dugave Majda Bakić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!