Natjecanje učenika turističkih i ugostiteljskih škola

15.04.2021.

08:00

Autor: Sandra Lacković/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

default error photo

Dubrovnik je domaćin regionalnih medjužupanijskih kvalifikacija za strukovno natjecanje World skills Croatia. Natjecatelji koji osvoje prvo ili drugo mjesto idu na državno. Prilagodili su se epidemiološkoj situaciji pa je natjecanje on line 

Kako izgleda prijava hotelskoga gosta ? Poslovanje recepcije hotela, turističke agencije, ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo - sve su to dicipline strukovovnoga natjecanja World Skills Croatia. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik domaćin je kvalifikacija za državno natjecanje, koje je okupilo učenike od Zadra do Dubrovnika.

- Pripremali su me na razne načine na sve što se može događati u hotelu, neke neočekivene situacije, kaže Doris Pavlović, učenica 3 razreda smjer hoteljersko turistički tehničar, TUŠ Dubrovnik.

Sve to zna Marina Kovačić koja je prije dvije godine na svjetskom natjecanju World Skllis u Rusiji osvojila medalju izvrsnosti.

- To mi je puno pomoglo. Posebno se bavim radom na recepciji jer Turistička i ugostiteljska škola nudi praksu u raznim dubrovačkim hotelima, ističe Marina.

Ove godine natjecanje se održava on line. Zahtjevan je to posao za učenike, ali i za članove ocjenjivačkog povjerenstva.

- Malo im je nezgodno on line, ispred kamere je bilo pogrešaka, ali i dobrih stvari. kaže Amela Obad, članica organizacijskog tima.

- Moram naglasit da se komisija sastoji od stručnjaka sa tržišta rada jer mi kao škola nastojimo povezat tržište rada i nastavu, ističe Antun Perušina, ravnatelj TUŠ Dubrovnik.

Učenici koji na kvalifikacijama osvoje prvo ili drugo mjesto u svibnju odlaze u Zagreb na državno natjecanje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!