Od petka trodnevni Ogulinski festival bajke

07.06.2023.

08:28

Autor: Hina/HRT/V.M.

Ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Tradicionalni Ogulinski festival bajke ove će se godine održati od 9. do 11. lipnja, kada će se u samom srcu grada Ogulina predstaviti 18. izdanje uz umjetničko-kulturni program prepun bajki, umjetnosti i zabave, najavila je Turistička zajednica Grada Ogulina.

Na trodnevnom festivalu posjetitelji će moći uživati u izvedbama brojnih izvođača te posjetiti različite festivalske scene, poput Regoča, Đulina vrta, Neve Nevičice, Stribora, Potjeha i Jagora.

Festival će u petak otvoriti Teatar Canta i bend MeDo, a odigrat će se i interaktivni igrokaz za djecu u režiji dvojca iz Šarenog svijeta.

Posjetitelji će od predstava moći pogledati "Basne za nas danas" kazališta Prijatelj, "Začarana ljepotica" Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, "Majčina priča Šume Striborove" kazališta Za bregom iz Zagreba, predstavu "Ne može" koju će izvesti Boom! Teatar iz Zagreba, kao i plesnu predstavu "Kako si?" zagrebačke plesne škole Alegria.

Na festivalu će biti organizirane kreativne radionice, kao što je tradicionalno oslikavanje lica u motivima likova iz bajki te radionica Vilinski kutak. Bit će organizirana i Mala škola novinarstva, Reciklažna gradionica, kao i izrada vilinskih vjenčića i radionica izrade lutaka od vune.

Ove godine djeca će moći poslušati Bajkopripovjedalicu Ane Bilić iz Šibenika, narodne bajke domaćice Sabine Gvozdić, ali i narodne bajke Marine Đorđević iz sarajevskog Udruženja Bajka.

Novost na festivalu je pripovijedanje bajke "Papirnata haljina" pripovjedačice Sandre Gorete, članice Društva hrvatskih pripovjedača.

Diljem grada organizirani su pokretni photo pointovi, audio-vizualni performansi, festivalsko putovanje na vlakiću Bubi, izložba ptica i teniski turnir za djecu do devet godina.

Posjetitelji će također moći sudjelovati u tradicionalnom polaganju vozačkog ispita za letenje na metli.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz Karlekom - vlakom iz Zagreba.

Polazak je organiziran s Glavnog kolodvora u Zagrebu sa stajanjem u Remetincu, Jastrebarskom i Karlovcu, a detalje vožnje građani mogu pronaći na web stranici HŽPP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!