Svoje slobodne vrijeme i trud daruju onima kojima je pomoć potrebna

05.12.2022.

20:28

Autor: Mariola Milardović/Regionalni dnevnik/HRT/R.S.

Dodjela nagradi volonterima

Dodjela nagradi volonterima

Foto: HTV / HRT

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca s ciljem podsjećanja javnosti na prednosti i dobrobiti volonterskoga rada i njegova doprinosa razvoju lokalne i šire zajednice. Kako bi im zahvalili na predanom volonterskom radu, Regionalni volonterski centar Udruge Mi iz Splita i ove je godine nagradio ustanove i brojne pojedince.


Volonteri volontiraju, za svoj rad, trud, uloženo vrijeme i znanje ne traže nadoknadu. No isto godi kad ih se netko sjeti, zahvali im i nagradi ih, a to već 22 godine radi Regionalni volonterski centar splitske udruge Mi. Za poseban doprinos promociji i razvoju volonterstva nagrađena je udruga Caspera. 


- Naravno da nam je drago, naša udruga je volonterska mi smo svi volonteri u ove dvije godine odradili smo 7000 volonterskih sati i ovo je potvrda da radimo dobar posao, za HRT Regionalni dnevnik rekla je Sonja Grgat, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma Caspera, Split.


Dobar posao s mladima rade školski koordinatori volonteri.


- Na nagradi piše moje ime, ali to je nagrada za svu djecu, profesore jer kad su akcije u pitanju onda se svi odazovu, istaknula je Martina Mršić, psihologinja i voditeljica volonterskog kluba Komercijalno-tehničke škole Split.


Postumno priznanje dobila je i Sanja Puharić za razvoj volonterstva na makarskome području. Još stotinjak zahvalnica uručeno je volonterima, mali doprinos njihovom nesebičnom radu.


- Mnogi misle da je volonterstvo jednostrano, da dobije samo korisnik, ali i volonteri imaju koristi, nauče mnogo toga, upoznaju nove ljude i osjećaju se bolje, naglasila je Antonia Matković Puljek, voditeljica Regionalnog volonterskog centra Udruge Mi, Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!