Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha održan u Splitu

27.05.2023.

17:10

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/HRT

Tjelesna aktivnost veoma je važna za društvenu integraciju gluhih osoba

Tjelesna aktivnost veoma je važna za društvenu integraciju gluhih osoba

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Splitski sportski savez gluhih organizirao je Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitno je za razvoj djece, a svakako može biti važno i u rehabilitaciji s oštećenjem sluha. 

Tjelesna aktivnost veoma je važna za društvenu integraciju gluhih osoba, za prevladavanje osjećaja izgubljenosti, osjećaja manje vrijednosti u odnosu na drugu djecu, te osjećaja nemogućnosti bavljenja sportom.


- Ovo je važno da se djeca uključe u redovan sustav školovanja kroz sport, a sport otvara vrata i spaja ljude. Najviše to treba djeci s oštećenjem sluha, rekao je Mario Lušić, počasni predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.


- Ta djeca su izrazito darovita, motorički sposobna i jako dobra za budućnost hrvatskoga sporta, rekla je Anamaria Reić Rebov iz Hrvatskog sportskog saveza gluhih.


Splitski sportski savez gluhih uporno nastoji potaknuti djecu s oštećenjem sluha na što više sportskih aktivnosti.


- Danas ćemo djeci pokazati atletiku, osnove kondicijskog treninga i u suradnji s Taekwondo klubom Marjan napravit ćemo pokazni trening, najavio je Jakov Previšić iz Hrvatskog sportskog saveza gluhih.


Uključivanje gluhe djece u svakodnevni život i njihova uspješna resocijalizacija u društvo cilj je programa koji Hrvatski sportski savez gluhih uz pomoć profesionalnog tima kineziologa već neko vrijeme uspješno provodi u Varaždinu, Zagrebu i Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!