Zablistala Božićna priča Salajevih

28.11.2021.

13:10

Autor: Suzana Balen/Dnevnik/IMS/HRT

Božićna bajka Salajevih

Božićna bajka Salajevih

Foto: HRT / HTV

Jednu od najljepših božićnih priča i ove će godine ispričati obitelj Salaj u Grabovnici pokraj Čazme. Milijuni raznobojnih lampica pružaju nezaboravan blagdanski ugođaj brojnim domaćim i stranim gostima.


Zablistala je Božićna priča u Grabovnici. Raznovrsne lampice obojile su prostrano moslavačko imanje obitelji Salaj. Održavanje je cjelogodišnji posao, a mjeseci trebaju da se pripremi i postavi blagdanska rasvjeta.

Lani je rasvjeta bila raskošnija, no smjelo je ući samo 25 ljudi. Ove su godine mjere blaže te istodobno na imanju može biti do 2.500 posjetitelja, no za ulazak su potrebne COVID potvrde. Ne trebaju ih imati djeca do 12 godina i odrasli koji se zbog zdravstvenih teškoća nisu cijepili.

- Moramo biti iskreni i priznati da je jedan dobar dio ljudi revoltiran COVID mjerama koje moramo poštovati. Nemamo novaca da plaćamo kazne, da idemo po sudovima, pa bih molio ljude da nam pokažu putovnice, da stavljaju maske, poručio je Željko Živoder, voditelj imanja Salajland.

Neki posjetitelji dolaze godinama, neki prvi put otkrivaju Božiću priču.

Šetnice prostranim imanjem vode do osvijetljenih jaslica, ali i do nekadašnjeg kamenoloma u kojemu je prikazan Isusov grob.

Suvenire nude domaći obrtnici.

Kako bi se najmlađi zabavili, dočekuje ih Djed Mraz, koji osluškuje božićne želje, a ima i pokoji dar.

Božićna je priča otvorena do 9. siječnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!