"Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

30.12.2021.

16:33

Autor: Goran Damjanić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

"Čovjek - ključ uspjeha u turizmu"

Foto: HTV / HRT

S ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice, Turistička zajednica grada Varaždina 11. je godinu dodijelila nagrade "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu". Nagrađeno je 11 turističkih djelatnika, a dodijeljena je i postumna nagrada za životno djelo.


Godinu na izmaku obilježila je pandemija. Stoga su nagrade turističkim djelatnicima koji su se posebno iskazali u izazovnim vremenima, sasvim sigurno, otišle u prave ruke. Među njima je i Olivera Petrović, licencirana vodičica za čak 11 županija.

- Varaždinski vodiči su od nekada slovili kao najbolji vodiči na prostoru RH. I meni je izuzetna čast da sam se našla među onima koji su prepoznati i nagrađeni ovom prekrasnom nagradom i to je ujedno motivacija da nastavim raditi svoj rad s velikim entuzijazmom i doprinosim razvoju grada i što boljoj posjećenosti, kazala je Olivera Petrović, dobitnica nagrade u kategoriji „turistički vodič”.

Jedan od glavnih aduta u privlačenju gostiju je hrana. Da ljubav ide kroz želudac to svi znaju, a naši mladi i inovativni kuhari poput Marina, koji osvajaju medalje na međunarodnim natjecanjima, biseri su gastroindustrije.

- U našem hotelu baziramo se na našim autohtonim namirnicama iz našeg kraja, ali prezentirane na moderan način. Znači, da oni iskuse modernu kuhinju, ali s našim namirnicama. Smatram da je kuhar jedan od važnijih subjekata te mislim da gastronomija u našem gradu raste i da se svi dižemo i da s našim stvarima doprinosimo našem gradu i županiji, naglašava dobitnik nagrade u kategoriji „kuhar” Marin Sambolek

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj ističe da kulturne, povijesne, gastro znamenitosti grada privlače turiste, ali da su „šlag na tortu” ipak ljudi.

- Sve više radimo na tome da postanemo najprepoznatljivija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske i vjerujem da smo na dobrom putu. Bez lažne skromnosti možemo reći da imamo sigurno najbolji Advent u Hrvatskoj, pohvalio se.

Nagrada za životno djelo, za izniman doprinos u razvoju turizma grada Varaždina, posmrtno je dodijeljena Srećku Dragišiću, nezaboravnom gradskom verglašu. Pokojni je Srećko bio najbolji dokaz kako je ključ uspjeha u turizmu - upravo čovjek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!