U pitoresknom Kopačevu, nedaleko od Parka prirode Kopački rit, raste začinska paprika koja se zbog boje i vrijednosti naziva crvenim zlatom. Plodna močvarna zemlja pogoduje joj, a znanje o uzgoju i preradi prenosi se s generacije na generaciju.
14.08.2025.
15:56
Autor: Melita Homa/D.M./Dobro jutro, Hrvatska/HRT
U pitoresknom Kopačevu, nedaleko od Parka prirode Kopački rit, raste začinska paprika koja se zbog boje i vrijednosti naziva crvenim zlatom. Plodna močvarna zemlja pogoduje joj, a znanje o uzgoju i preradi prenosi se s generacije na generaciju.
Tamara Lakatoš, vlasnica obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, tim se poslom bavi od 2011. godine, kada se udala i doselila u Kopačevo.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora