Aukcija radova mališana iz Dubrovnika za pomoć majci oboljeloj od karcinoma

10.07.2023.

17:13

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HTV/IMS/B.B.B.

Humanitarna akcija u Dubrovniku

Humanitarna akcija u Dubrovniku

Foto: HTV / HRT

Poticajna priča iz Dubrovnika, odgojiteljice dječjih vrtića organizirale su humanitarnu aukciju slika u Palači Sponza, crtala su djeca, nadmetali se mame i tate, bake i djedovi. Novac je prikupljen za liječenje mame oboljele od teške bolesti.

Prva aukcija, a umjetnici još nisu krenuli u osnovnu školu. Dječji vrtići Dubrovnik pokrenuo je humanitarnu akciju, kako bi pomogli djevojčici čija je mama oboljela od karcinoma.

- U ovim teškim trenucima za obitelj najmanje što možemo učiniti je olakšati financijsku situaciju, svi znamo koje izdatke iziskuje liječenje i odlasci u drugi grad, rekla je odgojiteljica, Ana Pasqualicchio.

- Nadam se da će netko kupiti sliku, ja bih htjela pomoći obitelji, kazala je Evelin.

Ponuđena su 33 rada. Različite tehnike i motivi, ali isti cilj.

- Luka je srednji po starosti, imali su zajedničku sliku, Deša je predškolac, u njihovoj grupi su odabrane tri slike koje su nacrtali, objasnila je mama Ana Popović Kišur.

Velik interes za akciju


Humanitarna aukcija u Sponzi izazvala je veliko zanimanje.

A tete nisu samo dobre odgajateljice nego su uspješno vodile nadmetanje. 

Neki su radovi postigli cijenu od 160 eura.

- To zadovoljstvo koje dobiju svojim vlastitim radom, svaku slika su naslikali s nekom dobrom namjerom. Učinili su dobro djelo žele nekome pomoći, to je duh u kojem, odgajamo djecu u DV Dubrovnik, zaključila je odgajateljica Ana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!