Gacka dolina kraljica aktivnog turizma u Lici

28.08.2022.

20:00

Autor: Hrvoje Matejčić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Rijeka Gacka

Rijeka Gacka

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

Lička riječna ljepotica Gacka ove je turističke sezone bila nezamjenjiv mamac za sve one koji ne vole morske gužve i nesnosne vrućine. Posjet gackoj dolini i popunjenost smještajnih kapaciteta nadmašili su sva očekivanja, a obližnji kampovi u špici nisu imali slobodnog ni metra kvadratnog.

Gacka dolina kraljica je aktivnog turizma u Lici. Na njoj se vesla u kojekakvim čamcima i sada sve prisutnijim SUP-ovima.

Ova je sezona, kažu nam promotori Gacke - pobjednica.

- Ludo i nezaboravno. Imali smo stvarno puno turista i gostiju diljem svijeta tako da smo zadovoljni ovom sezonom, rekao je Dominik Rogić, organizator Velebit aktivnosti, Otočac.

Bobičasto voće uz Gacku, suši unatoč, izvrsno je rodilo pa ovdašnji OPG-ovci na kućnom pragu prodaju vrhunske proizovde.

Još je jedna izvrsna i jedinstvena ponuda osvanula uz Gacku. Api terapija, odnosno udisanje zraka iz pčelinje košnice.

- To je zapravo zrak košnice u kojoj ima peluda meda i propolisa te je vrlo ljekovito za dišne puteve, istaknuo je Matej Bronzović, OPG Bronzi Bee, Prozor.

Ove godine ličke su pčele odradile odličnu sezonu, a i ona turistička uz Gacku bila je vrhunska.

- Upravo zbog velikog sadržaja aktivnog odmora na rijeci Gackoj i oko nje su nam popunjeni svi smještajni kapaciteti, naglasila je Viktorija Rogić, direktorica TZ Otočac.

Obližnji kamp bilježi veliki povratak kampista u ovom dijelu Like.

Lički turistički radnici od vrhunca sezone trljaju ruke, no financijski im nedostaje slabija predsezona, a strahuju i od najavljenih poskupljenja energenata u posezoni, što bi se moglo odraziti na cijene smještaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!