Još danas i sutra - kuglice dobrih želja u Rijeci

25.11.2021.

17:46

Autor: Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Prikupljena sredstva idu u plemenite svrhe

Prikupljena sredstva idu u plemenite svrhe

Foto: HRT / HTV

Danas i sutra na riječkom Korzu za samo 20 kuna na veliku jelku ispred gradske uprave možete postaviti svoju kuglicu s dobrim željama. Na taj način pomažete Društvu za istraživanje i potporu koje radi s mladima s teškoćama u razvoju.

Građani Rijeke su već u prvih pet minuta akcije na štandu ispred gradskog poglavarstva kupili desetak kuglica. Odvojiti od plaće ili od skromne mirovine nije teško jer ide u plemenite svrhe.


Inicijator ovogodišnje i svih dosadašnjih akcija Kuglice dobrih želja je Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijekom.


- Sredstva su namijenjena udruzi DIP - društvo za istraživanje i potporu koje se bavi primjenom psihosocijalne podrške, pomaganjem i savjetovanjem mladih s poteškoćama u razvoju i učenju, kaže student Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci Oton Selimović


Zamjenici riječkoga gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski također su postavili kuglice dobrih želja na jelku i napisali božićnu ili neku drugu dobru želju.


- Mislim da će akcija biti vrlo uspješna, ne treba biti dobar samo u prosincu, nego i svih 12 mjeseci u godini, a to Riječani doista jesu rekla je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan. 


Zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski ističe kako je zdravlje nešto što je svima najpotrebnije pa je upravo to i poželio.


A u jednoj kuglici nekoliko je dobrih želja, možemo reći univerzalnih u ovo nesigurno vrijeme: Bez potresa, korone i više gluposti da svi normalno proživimo ostatak svojih dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!