20:13 / 08.02.2021.

Autor: Ana Marušić/Regionalni dnevnik/HRT

Mjesečev otok zaokružio svoju turističku priču

Čudesan krajolik 'Mjesečevog otoka'

Čudesan krajolik 'Mjesečevog otoka'

Foto: Sanda Simunovic / PIXSELL

Nekim je turističkim djelatnicima pandemijska prisilna pauza prilika za kreiranje novih proizvoda. Primjer je projekt "Pag Outdoor", rezultat udruživanja turističkih zajednica Novalje, Paga, Kolana, Povljane i Stare Novalje, vrijedan 1,2 milijuna kuna. Radi se o platformi koja povezuje dvije županije, a zainteresiranima za boravak na otoku na jednom mjestu nudi pregršt zanimljivih informacija. Otočne turističke zajednice suradnju su počele prije pet godina. 

- Znamo da je Mjesečev otok specifičan po svom krškome krajoliku. No nama je nedostajalo zajedničko uređivanje infrastrukture i predstavljanje na sajmovima. Konačan rezultat ovog udruživanja odnosi se na našu zajedničku viziju da otok predstavljamo kao jednu destinaciju, kaže direktorica TZ-a Novalje Marina Šćiran Rizner.

Predstavljene su aktivnosti koje se sve više traže na turističkim tržištima, a garantiraju i znatno produljenje sezone. Slijedi faza izrade jedinstvenih biciklističkih karti, web stranice, mobilne aplikacije te edukacija iznajmljivača, najavljuje Vesna Karavanić, direktorica TZ-a Paga.

Manjim turističkim subjektima projekt omogućuje vidljivost - što sami ne bi mogli ostvariti. Turisti od Povljane, kaže tamošnji direktor TZ-a Neven Tičić, traže izvornost - žele se odmoriti s obitelji, kušati izvornu hranu, upoznati domaće stanovništvo i njihove običaje. Dobar dio njih voli biciklirati i pješačiti.

Sad će to moći opremljeni novom signalizacijom, preciznim mapama, istražujući nove kilometre ovog otoka jedinstvene ljepote.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!