Obitelj Alikavazović uživa u čaroliji stvaranja

01.09.2022.

07:00

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Obitelj Alikavazović uživa u čaroliji stvaranja

Obitelj Alikavazović uživa u čaroliji stvaranja

Foto: HTV / HRT

Iako je slobodnog vremena sve manje, mnogi svoj kreativni potencijal koriste za stvaranje zanimljivih ukrasnih predmeta. Osječka obitelj Alikavazović već 13 godina izrađuje nakit, predmete od drveta, eko-torbe... Upotpunjuju tako i kućni budžet, ali prije svega, uživaju u čaroliji stvaranja.  


U domu ove osječke obitelji vladaju šarenilo i sloga! U svakom su kutku - trud i ljubav jer vrijedne su ruke - neumorne!

- Kako smo radili, tako su ideje same dolazile, kad jednom krenete - ne stajete. Volim naglasiti da su sve isključivo vlastiti proizvodi, recikliramo, koristimo prirodne materijale, boje koje koristimo su na bazi vode, objašnjava Branka Alikavazović.

Ove ekotorbe gospođa Branka izrađuje ručno i svaka je unikat! Stoga plijene pozornost na sajmovima, na kojima je cijela obitelj mnogo puta i nagrađivana. Kći Vedrana izrađuje nakit, strpljivo slaže perlice, tkaninu i pazi na svaki detalj! Na mnogim su rukotvorinama i motivi staroga Osijeka koji posebno vesele muškog člana obitelji. Obrada drveta, njegov je posao!

- Krenimo od izrade tih kutija od početka do kraja, od pločevine do gotovog proizvoda - to je moj zadatak. I onda djevojke uzmu i daju dušu tim predmetima. Isto tako, potrebno je i sve to što radimo da bi mogli izaći na tržište svest u zakonske regule - to je opet moj zadatak da taj dio riješim, otkriva Zdenko Alikavazović.

Ne zaradi se mnogo, no kako gospođa Branka ima malu mirovinu, ovako upotpunjuju kućni budžet. Pritom beskrajno uživaju u stvaranju predmeta uz koje i kvalitetno provode zajedničko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!