U Vrbovcu se održava već nadaleko poznata gastro-manifestacija "Kaj su jeli naši stari". Već 41 godinu okuplja ljubitelje tradicionalnih recepata, domaće hrane i dobre zabave.
27.08.2022.
20:18
Autor: Barbara Ravbar/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT
U Vrbovcu se održava već nadaleko poznata gastro-manifestacija "Kaj su jeli naši stari". Već 41 godinu okuplja ljubitelje tradicionalnih recepata, domaće hrane i dobre zabave.
Već prijepodne gastronomska manifestacija "Kaj su jeli naši stari" okupila je brojne zaljubljenike u domaću kuhinju. Ove godine glavna je namirnica bundeva ili tikvanja, a nagrade za najbolja jela od nje dodjeljuju chefovi Tomislav Špiček i Marko Lučić.
- Zato jer je stvarno bila jeftina uvijek i puno se je moglo s tim složiti i ljudi su se od toga uvijek mogli dobro najesti. Tako smo je i mi ubacili u naše menije. U skoro svakom meniju ima dio te tikvanje, rekla je Jasna Benedik, direktorica Turističke zajednice grada Vrbovca.
Svoju priliku da turistima ponude domaće proizvode dobili su i OPG-ovi. Od sira, ulja i ajvara, pa sve do licitara - ponuda je zaista raznolika.
Ove su godine u svoju ponudu uključili i azijsku kuhinju, ali na malo drukčiji način.
- Naš jedan Vrbovčanin zapravo je kuhar po struci i malo je htio izaći iz okvira. Sa domaćim vrbovečkim namirnicama sprema azijsku hranu, istaknula je Benedik.
Kulinarske poslastice iz vremena naših baka u Vrbovcu se mogu kušati još i sutra.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora