Osijek čita Arsena

01.09.2021.

12:02

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Arsen Dedić

Arsen Dedić

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U prekrasnom ambijentu krovne terase Kulturnoga centra Osijek održana je večer poezije i glazbe "Čitamo Arsena", posvećena Arsenu Dediću, nezaboravnom skladatelju, pjesniku, kantautoru, književniku i prevoditelju koji je preminuo prije šest godina. 

Čitala se Arsenova poezija, kazivale njegove prepoznatljive misli i slušala bezvremenska glazba uz koju su odrastale mnoge generacije, a tamo je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

- Već četvrtu godinu organiziramo čitanje Arsenove poezije i glazbenu izvedbu, jer jednostavno smatramo da se umjetnik poput njega mora na neki način poštivati i honorirati i na ovaj smo način u Osijeku odlučili priređivati te priredbe svake godine na datum njegove smrti ili približno na datum njegove smrti da bismo mu odali počast, rekao je Bruno Koić, član pjesničke skupine "Na krajičku jezika" iz Osijeka.


Posjetiteljica Rozmari Vukadinović bila je duboko dirnuta događajem:


- Samo mi srsi idu uz leđa kad slušam recitale Arsenovih pjesma. Jako lijepo, stvarno, Dirljivo, sentimentalno, životno, sve, sve, dojam je posjetiteljice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!